Кульбаба-подарунок весни

Категорії

Кульбаба дарує красу

Навряд чи можна знайти жінку, яка хоче бути красивою. І кожна з нас, напевно, хотіла б добитися від косметичних засобів максимального ефекту за мінімальних фінансових вкладень. Одним з найдешевших і найефективніших косметичних засобів є звичайнісінький кульбаба.

Кульбаба в косметології

Це звичайна на вигляд рослина, насправді, просто невичерпне джерело необхідних корисних речовин для шкіри і волосся. Кульбаба містить велику кількість необхідних нам мінералів і вітамінів, таких як мідь, кальцій, марганець, залізо, бор, магній, цинк, калій, а також вітамін В6, А, В1, С, В2, В12, В3 та D.

Кульбаба для волосся та обличчя

Застосування кульбаби у косметології обличчя пом'якшує та розгладжує шкіру. Це один з найдешевших і найефективніших засобів для лікування шкірних висипань, акне та пігментних плям. Оскільки ця рослина є хорошим антиоксидантом - вона допомагає позбутися проявів в'янення шкіри. При використанні кульбаби для волосся вдається зміцнити коріння, позбутися відсічених кінчиків, запобігти появі лупи.

Які частини кульбаби найкраще використовувати

У косметології можна використовувати всі частини кульбаби: стебла, листя, пелюстки та коріння. Останнє зручно тим, що засушений корінь може допомогти вам підтримувати красу і в холодну пору року.

Пудра з коріння кульбаби
Засушене коріння кульбаби потрібно перемолоти в дрібний порошок. Така пудра має велику кількість корисних властивостей та способів застосування:
1. Її можна використовувати як компонент маски для обличчя, щоб вивести токсини, зменшити запалення, позбутися дефектів шкіри, у тому числі пігментних плям, і боротися з акне.
2. Цей порошок можна розчиняти як у воді, так і в олії. А значить, порошком з кореня кульбаби можна збагачувати лосьйони, креми, мазі та інші готові косметичні засоби.
3. Пудру з кульбаби можна підмішувати в шампуні та бальзами для волосся. Кульбаба у вигляді такої добавки допоможе впоратися з неслухняним волоссям і зробить його гладким.
4. Якщо змішати пудру з кореня кульбаби з масажною олією – вийде засіб для боротьби із запаленнями шкіри.
5. Крім того, цей порошок є чудовою добавкою для будь-якої косметики домашнього приготування: мила, лосьйонів, скрабів та кремів.

Кульбаби для обличчя та волосся навесні
Ну а навесні краще звичайно насолодитися рецептами зі свіжих кульбаб. Вони мають прекрасний антибактеріальний ефект (борються із запаленнями шкіри), виводять токсини, відбілюють шкіру і насичують її вітамінами. Якщо вам потрібно позбавитися від ластовиння або вікових плям - протирайте обличчя соком цієї дивовижної рослини.

Варто зазначити, що сік найкраще добувати з молодого листя кульбаби, який ще не почав цвісти. Щоб його отримати, зелень рослини потрібно подрібнити у блендері чи м'ясорубці, загорнути у марлю та віджати. Є спосіб простіший: нарізати молоді листочки, скласти в банку і додати спирт так, щоб він покривав квіти. Потім поставити на кілька днів у темному та прохолодному місці. Такий настій може зберігатися набагато довше за свіжий сік. Але важливо стежити, щоб він не почав тинятися.

Кульбаба для обличчя. Рецепти

Маска для зрілої шкіри обличчя з квіток кульбаби
Збити кілька квіток кульбаби у блендері разом із натуральним свіжим йогуртом до стану однорідної маси. Додати трохи меду та олію зародків пшениці в цю суміш. Нанести на вмиту шкіру. Тривалість процедури близько 25-30 хвилин. Видаляти маску найкраще ватним диском, масажуючи обличчя та шию легкими круговими рухами. Наприкінці обполоснути шкіру теплою водою. Це відмінний засіб для надмірно сухої та в'ялої шкіри.

Маска з листя кульбаби для обличчя
Взяти 5-8 листя кульбаб, порізати їх на дрібні шматочки і потовкти товкачем або подрібнити в блендері. Змішати з двома ложками сиру (бажано знежиреного), якщо у вас суха шкіра (для всіх інших типів шкіри замінити сир з яєчними білками). Перед тим як нанести маску, протріть соком кульбаб проблемні області вашого обличчя. Поверх використовуйте маску. Через 15-20 хвилин очистіть обличчя за допомогою кислого молока.

Тонік для сяючої шкіри з коріння кульбаби
Закип'ятити корінь кульбаби у такій кількості води, щоб її вистачило покрити його, не набагато більше. Остудити і процідити. Протирати рідиною шию та шкіру обличчя при необхідності. Для посилення дії можна додати до відвару пару-трійку крапель олії чайного дерева.

Вітамінна маска для обличчя з кульбаби
Жменя суцвіть і листя кульбаби розтерти у кашку, настояти 10 хвилин у їдальні ложці підігрітого молока. Якщо ваша шкіра жирна – додайте до суміші половину яєчного білка, якщо суха – стільки ж білка. Маску потрібно наносити на шкіру кілька разів. Спочатку один шар, коли він висохне – наступний і таке інше. Змити холодною водою після 20-ти хвилин.

Кульбаба для волосся. Рецепти

Маска з кульбаби для жирного волосся
Знадобиться свіже листя горобини, кульбаби, а також м'яти. Добре подрібнити їх (найкраще потовкти у ступці) і змішати між собою в однакових частинах. Цю зелену кашку нанести на коріння та вмасажувати у шкіру голови. Щоб посилити ефект, замотайте голову поліетиленом, а зверніть рушник. Через 45 хвилин промийте волосся водою. Маска, приготована за цим рецептом, зміцнює коріння волосся та допомагає боротися з лупою.

Ополіскувач для волосся з кульбаби (для посічених кінчиків)
Зелень кульбаби дрібно нарізати. Залити окропом із розрахунку одна ложка листя на склянку води. Відстояти до потемніння води, процідити та обполіскувати вимите волосся.

Настій кульбаби для зміцнення волосся
А щоб зміцнити волосся, можна на ту ж склянку окропу взяти жменю листя кульбаби. Отриманий настій втирати у шкіру голови раз на два дні. Найкраще це робити увечері.

Очевидно, що кульбаба у косметології може творити дива. На жаль, користуються цим даром природи мало хто. А тим часом, кульбаба для волосся або кульбаба для обличчя зовсім не поступаються дорогим або цілком доступним косметичних засобів, які привертають увагу красивою упаковкою і широкою рекламною компанією. Подивіться на безмовну кульбабу по-новому! І вона зробить вас красивішими!

( 1 )
Рекомендовані товари
Швидке замовлення
Швидке замовлення
Швидке замовлення
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину