Maslo-Chorniy-Tmin

Олія Чорного тмину

155.00 грн.

Кількість
Compare

Опис

 

Це легендарне східне рослина має дуже цікаву історію. Згадка про чорний кмин зустрічається в дійшли до нас арабських і грецьких медичних книгах, авторами яких були Гіппократ, Гален, Авіценна та інші відомі вчені. У ті часи чорним тмином лікували захворювання печінки та органів травлення.

А в найвідомішому працю Авіценни “Канон лікарської науки” ми можемо прочитати про те, що ця рослина активізує енергію організму, допомагаючи справитися з втомою. Масло чорного кмину було виявлено при дослідженні гробниць єгипетських фараонів. Відомо, що в піраміди замуровували тільки предмети, що мають величезну цінність. Отже, єгиптяни знали про унікальні властивості кмину. Цариця Єгипту Нефертіті користувалася косметикою на основі цього масла, щоб зберегти свою красу на довгі роки. І вона в цьому досягла успіху.

У східній медицині чорний кмин використовували для лікування практично будь-яких захворювань. Про цю рослину згадується в Сунні Пророка Мухаммада – однієї з найголовніших мусульманських книг. Пророк називав кмин “засобом від усіх недуг, крім смерті”.

Родина чорного кмину не встановлена. Росте він в країнах Середземномор’я, північної частини Африки, а також на Аравійському півострові і в Азії. Масло з насіння дикорослого кмину за своїми властивостями практично не відрізняється від масла, що отримується з культивованих рослин – важлива тільки технологія обробки і дотримання всіх необхідних умов для збереження вітамінів і біологічно активних речовин.

У 60-ті роки минулого сторіччя масло чорного кмину стали дуже активно досліджувати. Всього було проведено понад двісті серій різноманітних експериментів, які були поставлені в міжнародних університетах різних держав. Дослідники, зокрема, виявили, що масло чорного тмину дуже позитивно впливає на вилочкової залози (тимус), активно стимулюючи її діяльність. Як відомо, дана заліза “відповідає” за виробництво клітин т-лімфоцитів, які постійно присутні в крові людини. Ці клітини є носіями клітинної захисту – виявляють і знищують зачатки ракових пухлин, відривають трансплантанти, борються з вірусами і грибковими збудниками захворювань. Тимус забезпечує повноцінний імунітет, запобігає поширенню інфекцій. Вчені з’ясували, що при регулярному прийомі всередину масла чорного кмину кількість т-лімфоцитів в крові збільшується в кілька разів! Тобто, імунітет помітно підвищується, захисні сили організму активізуються.

Натуральне масло чорного тмину також забезпечує продукування клітин кісткового мозку і запобігає онкологічні захворювання. Дана особливість цього унікального рослинного продукту була підтверджена каліфорнійськими вченими .

В кінці минулого століття було проведено ще одне цікаве дослідження. Експериментатори порівняли антибактеріальні властивості олії чорного кмину і п’яти найсильніших широко вживаних антибіотиків. Результат був вражаючим – натуральний продукт виявився набагато ефективніше синтетичних засобів. Тому люди, у яких немає протипоказань до застосування натуральних рослинних ліків, можуть успішно лікуватися цим продуктом. На відміну від антибіотиків, масло чорного кмину не знищує корисну мікрофлору кишечника і інших органів.

А тепер – трохи наукових фактів. Згідно з даними хімічних досліджень, в маслі чорного кмину міститься більше 100 органічних і неорганічних речовин, велика частина яких до цих пір не вивчена повністю. Серед них – поліненасичені жирні кислоти, білки, сполуки кальцію, заліза, цинку, міді, фосфору, вітаміни групи В, ніацин, рибофлавін, фолієва кислота, амінокислоти (переважно незамінні, тобто не виробляються в людському організмі), алкалоїди, ліпаза , специфічне ефірне масло. Крім того, в якісному маслі чорного кмину виявлено більше 50 природних каталізаторів біосинтезу клітин – ці речовини сприяють омолодженню організму за рахунок поділу клітин.

Тепер перерахуємо захворювання, при яких можна застосовувати масло чорного тмину (в якості основного або додаткового препарату). Даний засіб ефективно при деяких алергічних реакціях, нейродерміті, діатезі і інших шкірних захворюваннях. У чистому вигляді наносити його на шкіру небажано (може спровокувати місцеву реакцію), тому перед застосуванням натуральний продукт розбавляють оливковою, персиковим або іншим нейтральним маслом в пропорції, рекомендованої фахівцем. Масло чорного кмину приймають для зміцнення імунітету, відновлення гормонального фону, усунення симптомів ОРЗ і ГРВІ. Регулярний прийом всередину цього препарату знижує рівень глюкози в крові, запобігає розлади травлення. При зубному болю, якщо немає можливості звернутися до стоматолога, для полегшення стану можна покласти в каріозну порожнину або на ясна шматочок вати, змочений в нерозбавленому маслі.

Масло кмину також корисно при грибкових і бактеріальних захворюваннях шкіри і слизових оболонок.

Біологічно активні речовини, що містяться в маслі чорного кмину, сприяють позбавленню від мігрені, спазмів гладкої мускулатури, болю при подагрі. Даний засіб знижує рівень “шкідливого” холестерину в крові, стабілізує артеріальний тиск, заспокоює, відновлює нічний сон та зменшує нервозність.

У косметології масло чорного тмину використовується практично повсюдно . Шампуні та інші засоби для догляду за волоссям допомагають відновити густоту волосся, надають їм шовковистість, гладкість і блиск. Якщо ви фарбуєте волосся хною, не забудьте додати в ароматну трав’яну кашку 1 столову ложку кминної масла. Його також можна і потрібно змішувати з масками та кремами для волосся домашнього приготування. Існує і готова косметика на основі масла чорного кмину – подібні засоби неважко придбати в будь-якому мусульманському магазині або замовити через інтернет. Додавайте масло в креми для рук і обличчя, щоб збільшити їх ефективність. Але перед початком місцевого застосування нанесіть невелику кількість препарату на ділянку ніжної шкіри за вухом або з внутрішньої сторони зап’ястя і зачекайте кілька годин – в рідкісних випадках можливий прояв індивідуальної нестерпності.

Приймати масло чорного тмину можна в чистому вигляді, запиваючи водою, молоком, йогуртом або відваром лікарських трав ( рекомендоване дозування для дорослої людини – 1 чайна ложка на день, бажано – вранці, натщесерце) . Його також можна використовувати для приготування корисних препаратів. Даний засіб чудово поєднується з медом та іншими біологічно активними продуктами. Змішайте в рівних кількостях мед, лимонний сік і кминне масло. Приймайте по 1 столовій ложці рано вранці і на ніч. Цей препарат допоможе вам стабілізувати артеріальний тиск і підвищить ваш імунітет.

Якщо ви застудилися, робіть інгаляції з кминним маслом . Закип’ятіть воду в невеликій каструлі, додайте 1 столову ложку масла і подихайте парою, сховавшись рушником або простирадлом. Дана процедура не тільки допоможе очистити дихальні шляхи і прискорити одужання. Цілющий пар, змішаний із кмином ефірними маслами, благотворно впливає на шкіру обличчя і шиї, очищаючи і дезинфікуючи її. Коли інгаляції протипоказані, змащуйте носові ходи нерозбавленим маслом кілька разів на день – це полегшує дихання. Також кминне масло використовують для приготування вушних і шийних компресів (в поєднанні з будь-яким рослинним, щоб не викликати опіку шкіри).

Приймаючи ванну з морською сіллю або іншими добавками, вилийте в воду 2 – 3 столові ложки масла чорного кмину. Воно розподілиться по поверхні рідини тонкою плівкою, надаючи воді дуже приємний аромат. Після прийняття такої ванни не змивайте цілющий засіб під душем і не витирайте шкіру – лише злегка промокніть її.

Маски для шкіри рук з олією чорного кмину поліпшать стан вашої шкіри, зроблять її пружною і ніжною на дотик. Змішайте кминне масло з будь-яким жирним кремом для рук або оливковою олією, нанесіть на руки, надіньте бавовняні рукавички і залиште на ніч. Вранці вимийте руки теплою водою і обсушити шкіру м’яким рушником.

Масло чорного кмину також можна додавати в салати, змішуючи його (всього декілька крапель) з оливковою або інший заправкою, приправляти їм соуси і підливи.

Як і будь-які інші натуральні засоби з вираженою біологічною активністю, масло чорного тмину можна застосовувати не усім. Наприклад, небажано споживати даний препарат під час вагітності, а також після трансплантації органів.

Якщо вам з якоїсь причини не сподобалося масло чорного тмину, спробуйте ввести в раціон насіння цієї рослини. Дрібні чорні “зернятка” можна придбати на базарі, у відділі вагу спецій. Насіння кмину мають дуже приємним смаком. Їх додають в перші і другі страви, використовують для посипання пиріжків, коржиків і булочок (це і красиво, і дуже корисно). Ви також можете приймати по 1 чайній ложці насіння чорного кмину 1 – 2 рази на день – їх цілющі властивості менш виражені, ніж у кминної масла, але дія на організм настільки ж благотворно.

100 мл

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Олія Чорного тмину”

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *